Taler du magtsprog?

Anne (som ikke hedder Anne i virkeligheden, men det kalder vi hende) er fagligt kompetent, har den relevante erfaring i overmål, har specifik og generel viden om området og enhver, som kender hende, vil til enhver tid anbefale hende til opgaven. Anne er en slank, spinkel, køn, ung kvinde. Hun er først i trediverne, men ser en del yngre ud. Hun fylder ikke naturligt meget i landskabet.

Problemet var at kunden behandlede hende mere som en ung praktikant, end som den erfarne seniorkonsulent, hun er. Til et møde havde hun taget en mindre fagligt erfaren kollega med, som kunden konsekvent henvendte sig til, mens de høfligt overså Anne totalt – til trods for, at den medbragte kollega hverken matchede Anne fagligt, kompetence- eller kvalifikationsmæssigt.

Hvad skabte den skæve balance?  Hvorfor fik Anne hverken deres opmærksomhed eller tillid?

Problemet var, at Anne ikke talte  magtsprog. Hun havde ikke nok pondus. Hendes kropssprog signalerede sødme og ydmyghed

Jeg opererer med en række forskellige markører, som markerer magt, og som giver naturlig pondus i en mødesituation. De er enkle og lette at lære. Og de har en stor effekt på den kraft du indtager et møderum med. Anne skulle lære at anvende magtmarkører!

Her er tre af de magtmarkører, jeg lærte Anne på vores 2,5 times-session:

Tre magtsprogs-markører

# 1: Et fast blik

Langvarig, fast øjenkontakt er et effektivt værktøj til at signalere høj grad af power. Annes blik flakkede. Hun skulle lære at sende faste blikke.

Hvis du vil lære at tale magtsprog, skal du:

  • Fastholde blikket med én enkelt person i længere tid, i stedet for at fordele opmærksomhed jævnt på alle.
  • Afslutte pointer med langvarigt fast blik, mens man tier stille.

Se video af hvordan du gør her.

Margrethe Vestager mestrer de tre magtmarkører; Fast blik, "i'et" og Fylde

Margrethe Vestager mestrer de tre magtmarkører; Fast blik, "i'et" og Fylde

# 2: ”i’et”

Personer, der placerer sig selv i form af et ”i”, hvor der udgår en lige linje fra deres hoved og ned gennem brystben og mave, signalerer, at de står 100 pct. fast på det, de siger. De bliver automatisk opfattet som havende høj integritet. Når man derimod lægger hovedet på skrå og hænger lidt i den ene hofte, kommer man til at stå i et S. S’et bliver opfattet som usikker og sødmefuld. Anne stod i ”s”.

Hvis du vil lære at tale magtsprog, skal du:

  • Holde en lige lodret kropslinje fra hoved til navle, når hun præsenterede.
  • Forankre kropslinjen ned i jorden, dvs. stå stille på stedet i stedet for at steppe eller trippe rundt

# 3: Fylde

Den plads du optager i et rum, indvirker på din fylde i en relation. Ligesom de fleste mennesker, var Anne mest tryg ved, at det personlige rum starter og slutter tæt inde ved kroppen. Vi skulle have Anne til at fylde noget mere.

Hvis du vil lære at tale magtsprog, skal du:

  • Åbne op i kroppen, så afstanden mellem albuerne blev større.
  • Placere hænderne længere fremme, så afstanden til navlen blev større.
  • Træne Power Pose så det føles naturligt at fylde mere.

De tre magtmarkører: Et fast blik, i’et og fylde havde en stor effekt på Annes pondus.

Det er ikke faglighed alene, der skaber tillid. Kropssproget kan enten underbygge eller undergrave din pondus. At anvende magtsprogets markører, skaber en mere sikker fremtoning. Midt på dagen den torsdag efter 2,5 timers intens træning, forlod jeg en sikkert fremtonende konsulent.

Anne var glad for at lære det og i sidste uge, fik jeg denne dejlige mail fra hende:

”Mange tak for nogle gode timer i torsdags. Jeg fik enormt meget ud af de ting, vi trænede. Mødet i går gik rigtig godt!”

Forløb i overbevisende fremtoning

Hvis du også vil lære at anvende magtsprogets markører til at få pondus i et møderum, så har jeg få pladser tilbage på maj/juni holdet her. Ellers må du vente til august. Eller tage det som individuelt forløb.

Tak fordi du læste med – og smut så ud og fyld i forårssolenJ

/Lene