Træn din evne til at fylde i et rum

Powerposing med konsulenter.jpg

Inden for skuespilteknikken, som er mit oprindelige fag, har man siden Stanislavskijs psyko-fysiske metode fra 1905 vidst, at visse kropslige handlinger kan fremkalde bestemte følelser. Kroppen regulerer simpelthen selvfølelsen 

The Power Pose nåede ud i en bredere offentlighed i 2012, da Amy Cuddy præsenterede den for verden i den anden mest sete TED Talk nogensinde! Sidenhen fik Cuddy kritik for hendes påstande om de hormonelle ændringer, hun mente at kunne påvise, men hormoner eller ej, så VIRKER Power Pose.

Cuddy har forsket i, hvordan kropssprog påvirker dels andres opfattelse af os, men mere interessant, hvordan vores kropssprog påvirker, hvordan vi tænker om os selv.  

Hendes budskab (og mit!) er, at du med dit kropssprog kan hjernen til at tro på det, din krop fortæller den: Så hvis du indtager et ekstremt selvsikkert kropssprog, så ender du med rent faktisk at FÅ mere selvtillid. Hun kalder det:

Fake it until you become it 

 

TRÆN DIN EVNE TIL AT FYLDE I ET RUM 

Kort sagt: Du kan træne din selvtillid ved at stå i en ekstremt selvsikker stilling (Power Pose) dagligt i to minutter. Du træner din evne til at fylde i et rum. Jo mere du vænner dig til at fylde, desto mere fortrolig bliver du med at fylde. Og fortrolighed giver sikkerhed.  

Ydermere sætter du gang i en positiv spiral, hvor andre reagerer positivt på dig, fordi du fremstår sikker, og det får dig til at føle dig sikker.  

Men tag da ikke mit ord for det. Prøv det selv: 

 

FÅ MERE SELVTILLID PÅ 2 MINUTTER 

Efterlign mit fine, nye logo og stil dig med spredte ben og vidt åbne opadrækkende arme i 2 minutter. (Ja, det niver lidt i armene, men det kan du godt.) 

lklogo.png

Mærk nu efter, hvordan du har det. Måske føles det lidt mærkeligt eller åndsvagt i starten, men bliv bare ved. Det virker. 

Effekten af powerposing er, at det føles fortroligt, trygt og rart at fylde mere, end du plejer. Det er fordi du kommer fra et kropssprog med ekstremt store bevægelser, og det får store bevægelser til at føles små.  

Det er den effekt, powerposing kan give os.   

Jeg kalder det små ændringer med stor effekt.